четвер, 22 лютого 2018 р.

ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ

 

Ми тут, бо Ви там

Маєте жити у спокої

Саме в ці дні, чотири роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року, загинуло найбільше активістів Майдану. Під час жалобних промов, загиблих повстанців назвали "Небесною Сотнею", а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня "Плине кача...", яка стала українським народним реквієм.
   Від маленького населеного пункту до найбільшого міста, в ці дні, люди мають своїм обовязком  вшанувати пам'ять  загиблих Героїв.


   В нашій запитівській бібліотеці-філії оформлена тематична поличка "Герої нашого часу" і проведена година-реквієм "А сотню вже зустріли небеса". Молодь Запитова так перейнялася подіями Майдану і долею загиблих молодих людей, що ніхто не розходився. З бібліотеки всі попрямували до  меморіальної дошки "Небесної Сотні". Парох о. Василь відправив панахиду за Героями, всі разом заспівали Гімн України і розходилися по домівках вже коли сутеніло.
   На наступний день ми були запрошені на пам'ятний захід до Небесної Сотні в бібліотеку села Дідилів. Такий захід, який провела бібліотекар Галина Гриневич для своїх односельчан, гідний не тільки такого маленького села, а й району і області. Мультимедійна презентація про героїв Небесної Сотні, декламація віршів - користувачів бібліотеки, школярів місцевої школи і родзинка заходу - творча родина Куликів. Євгенія Михайлівна Юрчишин-Кулик, авторка де-кількох збірок, професіонал своєї справи. Майже в кожній бібліотеці району є її збірки. Пише так, що всім зрозуміло, її вірші приносять втіху, вони заставляють задуматися, перейнятися. А нові вірші присвячені Героям Майдану і цим трагічним подіям заставили появитися сльозам на обличчях присутніх.
   Також прочитала свою поезію дочка Марія Романівна Кулик. А Роман Дмитрович, який був активним учасником Помаранчевої Революції і Революції Гідності поділився своїми враженнями від цих подій.
   Ніхто не хотів говорити, ніхто не розходився всі були під враженням, тому, що нам ще то дуже близьке і рідне. Ми пройшли цю мить історії "Небесна Сотня" і дай Боже, щоб наші діти і внуки пам'ятали про своїх Героїв, так як  ми пам'ятаємо патріотів , які виборювали Незалежність України.
   СЛАВА УКРАЇНІ!!!
    ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Зворотній зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *