пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Виставка-експозиція "Шлях до прекрасного"

   Український народ здавна був одним із найталановитіших у світі.Жага до самостійності й незалежності сприяла до збагачення народної творчості, мистецтва та справжніх українських традицій.В усі часи народне мистецтво вважалося фундаментом художньої культури.Кожній сучасній українській людині притаманні свої декоративно-ужиткові вироби, які говорять про мистецьку талановитість майстрів.
   Покоління митців, яке формується в Україні вступає в свої повні права.В нашій запитівській книгозбірні організована виставка-експозиція "Шлях до прекрасного".Тут представлені творчі роботи молодої художниці, майстрині- Ірини Серветник: виставка картин, розмальовані писанки, вишита сорочка з корсетом, рушник.





   Передача естафети майстерності старших молодшому-це і є закон життя й розвитку народного мистецтва.Уславилася своєю майстерністю мистецька династія сім"ї Сирветників. Роман, батько Ірини, самобутній художник.Його роботи- це своєрідне сприйняття навколишнього світу і відтворення його в образах.Послідовницею стала його дочка, дорога до прекрасного в неї привита з дитинства.Ще маленькою, дивлячись на роботи батька, Іринка багато малювала і мріяла стати художницею.Це і дало перший побуджувальний поштовх до краси. Після закінчення 9 класу, фахову освіту вона здобула у Львівському державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім.Івана Труша.Тут вона отримала спеціальність до душі: монументально-декоративне малярство та моделювання одягу. Свій талант Іринка відшліфувала на картинах та писанню писанок. Писанки, намальовані рукою молодої талановитої художниці, вирізняються високою художньою майстерністю й довершеністю творчого смаку. Це шедеври мініатюрного живопису.Тут Іра виявила свій мистецький геній, свою здатність до творчого мислення.На одній з найбільших писанок розмальована Запитівська церква, великодній кошик, символіка України, а також візерунки притаманні нашому селу.Значне місце у мистецтві Ірини займає художнє вишивання.Маючи витончений художній смак і майстерність, вона перетворює свої роботи на справжій витвір мистецтва.Це ми бачимо представлені на виставці вишиту сорочку, корсетку , сердак оздоблений яскравою, декоративною аплікацією з шкіри та сукна, рельєфними і крученими шнурами вишитими кольоровими нитками.Уміючи серцем відчувати навколишню красу і відтворювати в узорах дівчина зберігає тісний зв'язок з традиціями народної творчості минулого і набуває нового змісту, нових якостей і рис сьогодення.Іра, ми тішимося і пишаємось тобою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Зворотній зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *