вівторок, 3 листопада 2015 р.

     Подати руку допомоги
   На Львівщині планують розробити й укомплектувати першу українську дейзі-бібліотеку, яка міститиме  2000 книг у спеціальному форматі для людей з вадами зору. Головний месидж Всеукраїнського дейзі-туру « Зроби добру справу-прочитай незрячому книгу».
    Бібліотеки, отримавши програмне забезпечення для створення книг у форматі «дейзі», виявили бажання долучитися до начитування книг. Аудіювання літератури вимагало від дикторів творчого підходу, адже доводилось не лише виразно читати друкований текст, але й грамотно описувати зображення, таблиці, схеми, карти і т.д..
     Книгу «Все про світ»-енциклопедичний довідник, вже озвучила і записала бібліотекар I-категорії бібліотеки-філії с-ща Запитів – Надія Петрина, а книгу «Світ навколо нас.Тварини», ще записує бібліотекар з Дідилова-Галина Гриневич.

       Бібліотекарі Кам»янка-Бузької ЦБС зробили свій посильний вклад  в цю благородну справу, полегшили навчання дітям та молоді з порушенням зору, а також довели, що дейзі-книжка- це книжка, що руйнує бар»єри між зрячими та незрячими членами суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Зворотній зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *